به گزارش «ایثار»

مهدی ایزدی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد و رییس هیئت مدیره موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار نیز در این نشست گفت: این نشست در راستای ایجاد ادبیاتی مشترک در راستای سیاست‌گذاری‌ها و اهداف میان مدیران کل بنیاد استان‌ها و هیأت مدیره موسسه برگزارشده است. مؤسسات فرهنگی، ورزشی و توانبخشی در استان‌ها با اعتبارات ستاد مرکزی بنیاد ساخته‌شده و مبنای فعالیت مؤسسات نیز ارائه خدمات فرهنگی، ورزشی و توانبخشی به ایثارگران است. البته در صورت وجود ظرفیت، عموم مردم نیز می‌توانند از خدمات این موسسه استفاده کنند. زمانی که تصمیم گرفته شد این موسسه در هر استان ایجاد شود پیش‌بینی می‌شد که شهرستان‌ها نیز درخواست ایجاد موسسه را داشته باشند ولی در آن صورت روستاها نیز این مطالبه را خواهند داشت که این مساله امکان‌پذیر نیست، چراکه بر اساس آمار به‌طور متوسط ۶۰ الی ۶۵ درصد ایثارگران در مرکز استان‌ها مستقر هستند.

ایزدی با اشاره به این‌که هزینه بنیاد از دو منبع، منابع دولتی و سایر منابع تأمین می‌شود خاطرنشان کرد: منابع دولتی صرف حقوق و بخشی از درمان می‌شود و مازاد آن صرف هزینه‌های آموزشی خواهد شد که در همین موارد نیز کسری بودجه وجود دارد و با وجود اینکه موسسه در بخش سایر درآمدها هنوز به سود پیش بینی شده دست نیافته است ولی وجود آن برای خدمات‌رسانی به ایثارگران ضروری است.
وی با تأکید بر اینکه ایثارگران اولویت اول مؤسسات فرهنگی، ورزشی و توانبخشی برای ارائه خدمات هستند گفت: زمانبندی ارائه خدمات باید بر اساس نیاز ایثارگران باشد و مازاد ظرفیت نیز می‌تواند در اختیار سایر اقشار قرار گیرد، استفاده ایثارگران از مجموعه ورزشی و استخرها به‌صورت رایگان است و از مازاد درآمد نیز مالیات و سایر هزینه‌ها پرداخت می‌شود.

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد در پایان خاطرنشان کرد: مدیران کل بنیاد در استان‌ها هیچ دغدغه‌ای به‌غیراز خدمت‌رسانی به جامعه ایثارگری نباید داشته باشند و مدیران مؤسسات فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار در استان‌ها نیز باید مدیریت، نظارت و کنترل لازم را در ارائه خدمات داشته باشند.

حجت‌الاسلام محمدحسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست با بیان اینکه نقش و بازتاب اقدامات و عملکرد موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار به دلایلی دیده نشده است اظهار داشت: مسئولان موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار اقدامات مثبت و ارزنده‌ای انجام داده‌اند که شاید به‌خوبی منعکس نشده باشد، از سوی دیگر مقوله فرهنگ غالباً تحت تأثیر دو متغیر اقتصاد و سیاست است. نگرش تجاری و اقتصادی به‌شدت از تأثیر فرهنگ می‌کاهد. واقعیت این است که عنوان فرهنگی و ورزشی برای موسسه اگر قید هویتی و شناسنامه‌ای باشد یک تعریف را ارائه می‌دهد و اگر قید ماهیتی باشد یک کارکرد دیگر را رقم می‌زند. تمرکز بر درآمدزایی و غفلت از تأثیرگذاری عمیق و اصیل فرهنگی ناشی از نگرش اقتصادی است.

وی افزود: همچنین باید به این نکته توجه داشت که قسمت اعظم سود حاصله از عملکرد موسسه باید در راستای تأمین نیازهای اصیل فرهنگی قرار گیرد و فقط به گزارش کمی خدمات اکتفا نکنیم.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: انتظار تأثیر عملکرد موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار به دلیل حجم انبوه سرمایه‌گذاری صورت گرفته در آن عملاً می‌تواند بیشتر از حوزه فرهنگی باشد که این مسئله انتظاراتی را در زمینه تحولات فرهنگی گسترده ایجاد می‌کند و این در حالی است که موسسه هنوز به توسعه ایده‌آل برای اثربخشی و اثرگذاری فرهنگی نرسیده است.

در ادامه این نشست محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد بابیان اینکه موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار فضایی برای تکریم و حفظ شأن ایثارگران است، اظهار داشت: تاکید نماینده ولی‌فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین شورای راهبری مدیریت، بر محوریت قرار گرفتن همه واحدهای استانی به‌غیراز زیرمجموعه معاونت‌ها در زیر نظر مدیران کل بنیاد استان‌ها است که با توجه به این مسأله این موسسه در هر استان زیر نظر مدیرکل استان فعالیت.می‌کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بر اساس مواد ۱۳ الی ۱۹ قانون مدیریت خدمات کشوری، در خصوص واگذاری برخی فعالیت‌های دستگاه‌ها، این موسسه جهت ارائه خدمات بنیاد در استان‌ها ایجاد شد و یکی از اهداف فعالیت‌ آن شفاف بودن اقدامات است.
پاکدل با اشاره به لزوم مدیریت یکپارچه در هر سازمان تصریح کرد: بنیاد نیاز به موسسه‌ای داشت که بتواند به‌صورت یکپارچه سراسر کشور را در ارائه خدمات به ایثارگران تحت پوشش قرار دهد و تمامی امکانات به‌صورت یکسان در کل کشور برای جامعه هدف ارائه شود.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد افزود: موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار بازوی مدیران کل استان‌ها برای انجام فعالیت‌ها و ارائه خدمات هستند. نکته مهم این است که اولویت خدمات‌دهی در این موسسه با ایثارگران است و این بستگی به عملکرد هر استانی دارد که هزینه‌های اداره این مراکز را پوشش دهد. هر چه هزینه‌های اولیه کمتر باشد درصد ارائه خدمات به ایثارگران افزایش پیدا می‌کند و بهترین گزینه این است که با ۲۰ درصد واگذاری به‌صورت آزاد ۸۰ درصد خدمات به ایثارگران ارائه شود.

محمدرضا پور حاج رضایی مدیرعامل و عضو هیات مدیره موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار در این نشست بابیان این‌که این جلسه به‌منظور رفع ابهامات مدیران کل بنیاد استان‌ها در تعامل با مؤسسات استانی برگزارشده است گفت: این نشست در جهت حل مشکلات و ایجاد ادبیاتی مشترک برای تشریح سیاست‌های موسسه برگزارشده است و به نمایندگی از ۲۷ استان، نمایندگان ۹ استان حاضر شدند که مصوبات این نشست برای مدیران کل بنیاد استان‌ها و یک نسخه نیز برای حجت‌الاسلام‌والمسلمین شهیدی نماینده ولی‌فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران ارسال خواهد شد. امیدواریم با این نشست اختلاف سلیقه ها میان مسئولان موسسه و سایر مدیران کل بنیاد استان‌ها در سیاست‌گذاری‌ها از بین برود.

در پایان این نشست نمایندگان مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌ها به بیان نقطه نظرات خود در خصوص فعالیت‌های موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار پرداختند و پیشنهادات خود را در زمینه‌های مختلف بیان کردند.